14/09/2022 15/09/2022 Το Συμβούλιο των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό συνήλθε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βερολίνου και Γερμανίας κ. Μάρκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Κούρσκ της Νέας Υόρκης την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Κατά την διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας, τα μέλη του Συμβουλίου...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 3:53

Ο Επίσκοπος Μανχάτταν Νικόλαος εξελέγη νέος Πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μανχάτταν Νικόλαος εξελέγη νέος Πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό

Το Συμβούλιο των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό συνήλθε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βερολίνου και Γερμανίας κ. Μάρκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Κούρσκ της Νέας Υόρκης την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Κατά την διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας, τα μέλη του Συμβουλίου των Επισκόπων προέβησαν στην εκλογή του Επισκόπου Μανχάτταν κ. Νικολάου ως νέου Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης και Πρώτου Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Πράξη της Κανονικής Κοινωνίας που υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 2007, το Συμβούλιο των Επισκόπων θα αποστείλει την Πράξη Εκλογής που συντάχθηκε από την Επιτροπή Καταμέτρησης, στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, προκειμένου να δώσει τη ευλογία του στον νεοκλεγέντα για την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς και για την επικύρωση της εκλογής από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας.

H Ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης κ. Νικολάου και Πρώτου Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό θα τελεστεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Κούρσκ της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεοκλεγείς διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης κυρό Ιλαρίωνα, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω την Δευτέρα 16 Μαϊου 2022, ημέρα της εορτής της μνήμης του Αγίου Θεοδοσίου των Σπηλαίων του Κιέβου, μετά από μακροχρόνια ασθένεια σε ηλικία 74 ετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων