Πατριαρχείο Μόσχας
07 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Μητρoπολίτης Βολοκολάμσκ για την άσεμνη γλώσσα στο Διαδίκτυο

Διαδώστε:

Την άποψη ότι οι ιστότοποι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν και αναπαράγουν υβριστικό λεξιλόγιο, πρέπει να αποκλείονται, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου “Ρωσία-24”, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

“Τυχόν μέτρα που αποσκοπούν στην εξάλειψη του άσεμνου λεξιλογίου από τη ζωή μας πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της εξάλειψης αυτού του λεξιλογίου σε δημόσιο χώρο και το Διαδίκτυο είναι δημόσιος χώρος. Πιστεύω ότι αυτοί οι ιστότοποι στο Διαδίκτυο, αυτά τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν άσεμνο λεξιλόγιο, πρέπει να αποκλείονται. Και επιπλέον πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείονται αυτομάτως.”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε ότι κατά την άποψή του είναι δυνατή η θέσπιση ενός συστήματος αποτροπής της εμφάνισης άσεμνης φρασεολογίας στο ρωσόφωνο Διαδίκτυο.

Αναφορικά με το πεδίο της πανδημίας, ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι η πρόθεση του Πατριαρχείου Μόσχας είναι να μην προβεί σε βιαστική χαλάρωση των μέτρων προστασίας που έλαβε η Ιερά Σύνοδος τον Μάρτιο του 2020.

“Δεν χρειάζεται να βιαστούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Πιστεύω ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί εξαρχής από τον Πατριάρχη Μόσχας και την Ιερά Σύνοδο και θα περιμένουμε μέχρι τη στιγμή που η πανδημία θα μας αφήσει οριστικά.”, τόνισε.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Διαδώστε: