24/07/2024 24/07/2024 Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας υποδέχθηκε στις 22 Ιουλίου, αντιπροσωπείας από τον Λίβανο με επικεφαλής τον κ. Sadreddin Sadr, γιό του θρησκευτικού ηγέτη Seyyid Musa (Musa Sadr), στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων. Ο Σεβασμιώτατο κ. Αντώνιος καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο...
24 Ιουλίου, 2024 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2024 - 10:29

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από τον Λίβανο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από τον Λίβανο

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας υποδέχθηκε στις 22 Ιουλίου, αντιπροσωπείας από τον Λίβανο με επικεφαλής τον κ. Sadreddin Sadr, γιό του θρησκευτικού ηγέτη Seyyid Musa (Musa Sadr), στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Ο Σεβασμιώτατο κ. Αντώνιος καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφέρθηκε στο έργο της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας σε αλληλεπίδραση με τον ισλαμικό κόσμο και έδωσε παραδείγματα διαθρησκευτικού διαλόγου.

Με τη σειρά του, ο κ. Sadreddin Sadr μίλησε για τον πατέρα του, ένθερμο υποστηρικτή του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών και θρησκευτικό ηγέτη.

Και τα δύο μέρη συζήτησαν τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην υπάρχουσα παγκόσμια τάξη και υπογράμμισαν επίσης τη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου. Στο τέλος της συνάντησης, οι συνομιλητές εξέφρασαν την ελπίδα για περαιτέρω συνεργασία.

 

 

Πηγή: mospat

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων