18/06/2020 18/06/2020 “H πολυτέλεια και το μεγαλείο του κύριου Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας είναι φυσιολογικά, αφού είναι παράδοση της χριστιανικής πίστης να αφιερώνουμε και να δίνουμε στον Θεό ό,τι καλύτερο έχουμε” δήλωσε ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας Μπορίς Ποτάποφ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους έργα εμπνέουν τους Ρώσους στρατιώτες να προστατεύουν καλύτερα την πατρίδα τους. “Ο ναός έχει...
18 Ιουνίου, 2020 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 14:32

O ναός των Ενόπλων Δυνάμεων αντικατοπτρίζει το μεγαλείο της Ρωσίας

Διαδώστε:
O ναός των Ενόπλων Δυνάμεων αντικατοπτρίζει το μεγαλείο της Ρωσίας

“H πολυτέλεια και το μεγαλείο του κύριου Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας είναι φυσιολογικά, αφού είναι παράδοση της χριστιανικής πίστης να αφιερώνουμε και να δίνουμε στον Θεό ό,τι καλύτερο έχουμε” δήλωσε ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας Μπορίς Ποτάποφ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους έργα εμπνέουν τους Ρώσους στρατιώτες να προστατεύουν καλύτερα την πατρίδα τους.

“Ο ναός έχει παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό . Η πλούσια διακόσμησή του εντάσσεται στο πλαίσιο της ορθόδοξης παράδοσης. Πάρτε, για παράδειγμα, την Αγία Σοφία των Ελλήνων. Η διακόσμησή της πάντα εντυπωσίαζε τους πάντες. Γιατί άραγε είχε τόσο χρυσάφι και τόσο κάλλος; Για να αποδείξουν κάτι σε κάποιον; Όχι, απλά έδιναν στον Κύριο ό,τι καλύτερα είχαν”, υπογράμμισε ο ιερέας.

“Όπως όλοι οι άνθρωποι χτίζουν για τον εαυτό τους καλά και άνετα σπίτια, έτσι και για τον Θεό πρέπει να φτιάξουν κάτι εξαιρετικό, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, όπου θα έρχονται οι στρατιώτες: “Θα έρχονται και θα βλέπουν το μεγαλείο της χώρας μας και θα επιθυμούν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για την πατρίδα μας”, επισήμανε και είπε ότι οι ορθόδοξοι ναοί πάντα “εντυπωσίαζαν με την ομορφιά” και εξέφραζαν “τη σχέση των ανθρώπων με τον Θεό”.

Πρωθιερέας Μπορίς Ποτάποφ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων