Πατριαρχείο Μόσχας
17 Μαΐου, 2023

Ο νέος Πρέσβης της Ρωσίας στο Βατικανό επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:

Tο νέο Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βατικανό, Α. Σολτανόφσκι, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρόεδρος του, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο Πρέσβη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος (Bulekov), και ο Ακόλουθος του Πρώτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κ.Α. Νεμούντροφ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν θέματα που αφορούν τον διάλογο μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών. Μίλησαν, επίσης, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Βατικανό όπου είχε σύντομη συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο. Μάλιστα, για το ταξίδι στου Βατικανό ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ενημέρωσε σχετικά και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας κατά την χθεσινή της τακτική Συνεδρίαση στη Μόσχα.

Διαβάστε σχετικά: 

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Ευχαριστώ του Μόσχας Κύριλλου σε Πούτιν για την επιστροφή της Αγίας Τριάδος και της λειψανοθήκης του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε: