21/07/2020 21/07/2020 Στην τοποθεσία όπου θα μπουν τα θεμέλια για τον πρώτο ρωσικό ναό στην Πορτογαλία βρέθηκε μεταξύ 18-20 Ιουλίου ο Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ Αντώνιος. Στις 19 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Αντώνιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία των Αγίων Πάντων στη Λισαβόνα. Στις 20 Ιουλίου, ο Πατριαρχικός Έξαρχος επισκέφθηκε την...
21 Ιουλίου, 2020 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 12:44

Ο Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτ. Ευρώπης στον πρώτο ρωσικό ναό στην Πορτογαλία

Διαδώστε:
Ο Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτ. Ευρώπης στον πρώτο ρωσικό ναό στην Πορτογαλία

Στην τοποθεσία όπου θα μπουν τα θεμέλια για τον πρώτο ρωσικό ναό στην Πορτογαλία βρέθηκε μεταξύ 18-20 Ιουλίου ο Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ Αντώνιος.

Στις 19 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Αντώνιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία των Αγίων Πάντων στη Λισαβόνα.
Στις 20 Ιουλίου, ο Πατριαρχικός Έξαρχος επισκέφθηκε την πόλη Κασκάις. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης και Λισσαβόνας Νέστωρ, ο Μητροπολίτης Αντώνιος εξέτασε την τοποθεσία (οικόπεδο) που απέκτησε η ενορία για την δόμηση νέου ναού προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Ο ηγούμενος Πέτρος, προϊστάμενος της ενορίας, παρουσίασε στους επισκόπους το σχέδιο του συγκροτήματος του ναού και αναφέρθηκε στην πρόοδο της έγκρισης κατασκευής από τις αρχές της πόλης.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Αντώνιος έψαλλε αγιασμό στο σημείο και ζήτησε τη βοήθεια του Θεού για τους εργαζόμενους της επερχόμενης κατασκευής της πρώτης ρωσικής εκκλησίας σε πορτογαλικό έδαφος, αναφέρει ο ιστότοπος της επισκοπής Χερσώνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων