08/04/2019 08/04/2019   Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ημέρα της κοίμησης του Αγίου Τύχωνος, Μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών (1925), ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Ντονσκόι της Μόσχας, όπου βρίσκεται η σαρκοφάγος με τα άγια λείψανα του Αγίου Τύχωνος. Στο λόγο του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής...
08 Απριλίου, 2019 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 20:04

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε δέηση στη λειψανοθήκη με τα λείψανα του Αγίου Τύχωνος

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε δέηση στη λειψανοθήκη με τα λείψανα του Αγίου Τύχωνος

 

Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ημέρα της κοίμησης του Αγίου Τύχωνος, Μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών (1925), ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Ντονσκόι της Μόσχας, όπου βρίσκεται η σαρκοφάγος με τα άγια λείψανα του Αγίου Τύχωνος.
Στο λόγο του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε τη σημασία της Ιεράς Μονής στη νίκη του πολέμου κατά των Τατάρων της Κριμαίας που ήταν μια σημαντική νίκη που σημάδεψε το μέλλον της Ρωσίας εκείνη την εποχή. Στα χρόνια μας το μοναστήρι τιμάται ως χώρος που σχετίζεται με τον Άγιο Τύχωνα, ο οποίος ενθορνίστηκε ως Πατριάρχης Μόσχας στα πιο δύσκολα χρόνια του 20ού αιώνα. Και σήμερα είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, η Εκκλησία της Ρωσίας διανύει δύσκολους δρόμους με εμπόδια που δημιουργούνται από τα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας. “Προσευχόμαστε στον Κύριο να φυλάξει την ενότητα του ρωσικού λαού, την Εκκλησία μας, επειδή η ενότητα αυτή δεν έχει πολιτική ή εθνική, αλλά τεράστια πνευματική σημασία, επειδή εμείς ως ορθόδοξος λαός καλούμαστε να ομολογούμε την ορθόδοξη πίστη και να εδραιώνουμε την Ορθοδοξία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων