25/06/2024 25/06/2024 Βαθιά συγκλονισμένος από την είδηση ​​των τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και του πρωθιερέα Νικολάι Κοτέλνικοφ , δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  “Βλέπουμε ότι ο...
25 Ιουνίου, 2024 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 12:54

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την φονική τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την φονική τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν

Βαθιά συγκλονισμένος από την είδηση ​​των τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και του πρωθιερέα Νικολάι Κοτέλνικοφ , δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

“Βλέπουμε ότι ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να καταστρέψει τη διαθρησκευτική ειρήνη και αρμονία μέσα στην κοινωνία μας, επιλέγοντας σκόπιμα χώρους ιερούς για τους πιστούς ως στόχους για τις επιθέσεις του. Αναμφισβήτητος στόχος είναι να ανάψει τη φωτιά της εχθρότητας, να σπείρει τους σπόρους του μίσους και της αμοιβαίας αποξένωσης. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μια από τις σημαντικότερες γιορτές, αυτή της Αγίας Τριάδας για τους Ορθοδόξους πιστούς, επιλέχθηκε για να πραγματοποιηθεί το παράτολμο έγκλημα, το οποίο φυσικά αποκαλύπτει τη διαβολική ουσία των προθέσεων των τρομοκρατών”, σημειώνει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

“Είμαι βέβαιος ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι ειδικές υπηρεσίες θα καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για την ταχεία και πλήρη επίλυση αυτού του εγκλήματος και οι δράστες θα υποστούν αναπόφευκτα μια δίκαιη τιμωρία που τους αξίζει. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να εξαλειφθεί η ίδια η πιθανότητα απόπειρας ριζοσπαστικοποίησης της θρησκευτικής ζωής, για να σταματήσει κάθε εκδήλωση εξτρεμισμού και εχθρότητας μεταξύ των εθνοτήτων σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων και των καθημερινών, γιατί το παρόν και το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό”, προσθέτει.

Εξαπολύθηκε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύθηκε στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK).

“Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ένοπλοι επιτέθηκαν την Κυριακή, σε ορθόδοξες εκκλησίες και μια συναγωγή στο Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες καταδίκασαν τις “τρομοκρατικές” αυτές ενέργειες.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά και στην παράκτια πόλη Ντερμπέντ.

Ένας ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ηλικίας 66 ετών, σκοτώθηκε στο Ντερμπέντ, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης στις επιθέσεις, δήλωσε ο ηγέτης της ρωσικής αυτής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο Σεργκέι Μέλικοφ σε βίντεο που ανήρτησε στη διάρκεια της νύχτας στην εφαρμογή Telegram.

“Πάνω από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας” στο Νταγκεστάν, σημείωσε ο Μέλικοφ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί “προστάτευσαν τους άμαχους κατοίκους (…) με τίμημα τη ζωή τους”.

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Στους 19 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Νταγκεστάν (BINTEO)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων