07/06/2024 07/06/2024 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μίλησε, στις 4 Ιουνίου, στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Στην ομιλία του, ο Μακαριώτατος μίλησε σε Ρώσους διπλωμάτες για τις διορθόδοξες σχέσεις, τις επαφές της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας με άλλα χριστιανικά δόγματα, καθώς και με μη χριστιανικές κοινότητες. Επιπλέον, έθιξε το θέμα...
07 Ιουνίου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2024 - 12:01

Ο Πατριάρχης Μόσχας μίλησε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας μίλησε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μίλησε, στις 4 Ιουνίου, στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στην ομιλία του, ο Μακαριώτατος μίλησε σε Ρώσους διπλωμάτες για τις διορθόδοξες σχέσεις, τις επαφές της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας με άλλα χριστιανικά δόγματα, καθώς και με μη χριστιανικές κοινότητες. Επιπλέον, έθιξε το θέμα της εκκλησιαστικής μέριμνας των ομογενών που ζουν στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Μόσχα απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αρχιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, οι Αντιπρόεδροι του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Αρχιερέας Igor Yakimchuk και ο Αρχιερέας Nikolai Lischenyuk, ο Αντιπρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών M.G. Troyansky, κ.ά.

 

Πηγή: mospat

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων