Πατριαρχείο Μόσχας
24 Οκτωβρίου, 2024

Ο Πατριάρχης Μόσχας παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Διαδώστε:

Συνήλθε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου στην Πατριαρχική και Συνοδική Κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος απένειμε το παράσημο του Αγίου Πρίγκιπος Δανιήλ της Μόσχας, Β’ Τάξεως στον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο.

Η Πατριαρχική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο ως αναγνώριση του επιμελούς αρχιερατικού έργου του και με την ευκαιρία των 40ων γενεθλίων του.

«Συγχαρητήρια Σεβασμιώτατε για την υψηλή τιμητική διάκριση και σας ευχαριστώ για το έργο σου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά την απονομή απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο και ευχήθηκε με τη βοήθεια του Θεού να συνεχίσει το ωφέλιμο ποιμαντικό έργο του για πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο για την απονομή της τιμητικής διάκρισης.

Διαδώστε: