18/07/2024 18/07/2024 Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν την παραμονή της εορτής της εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, την Τε΄ταρτη 17 Ιουλίου 2024, στη Λαύρα Αγίας Τριάδας-Σεργίου. Με τον Πατριάρχη Μόσχας συγχοροστάτησαν Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και κληρικοί ενώ η αγρυπνία τελέστηκε σε υπαίθριο χώρο της Λαύρας...
18 Ιουλίου, 2024 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 9:49

Ο Πατριάρχης Μόσχας προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ (ΦΩΤΟ)

Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν την παραμονή της εορτής της εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, την Τε΄ταρτη 17 Ιουλίου 2024, στη Λαύρα Αγίας Τριάδας-Σεργίου.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας συγχοροστάτησαν Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας και κληρικοί ενώ η αγρυπνία τελέστηκε σε υπαίθριο χώρο της Λαύρας όπου είχε τοποθετηθεί ειδική για την τέλεση των ιερών ακολουθιών στις οποίες έλαβαν μέρος εκατοντάδες πιστοί.

Κατά την άφιξη του στη Μονή ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσκύνησε τα σεβάσμια λείψανα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ καθώς και την εικόνα της Αγίας Τριάδος που φιλοτέχνησε ο Άγιος Αντρέι Ρουμπλιόφ, καθώς και ιερά λείψανα τα οποία φυλάσσονται στη Μονή.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κατά την οποία συλλειτούργησαν με τον Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας.

Φωτογραφίες από την παραμονή της εορτής: 

Φωτογραφίες: Patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων