21/08/2024 21/08/2024 Στις Νήσους Σολοβέτσκι έφτασε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες αποκατάστασης στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας για τη συντήρηση και ανάπτυξη του ομώνυμου αρχιπελάγους στη Λευκή Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος...
21 Αυγούστου, 2024 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 20:14

Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σολοβέτσκι – Το «ευχαριστώ» στον Πούτιν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σολοβέτσκι – Το «ευχαριστώ» στον Πούτιν

Στις Νήσους Σολοβέτσκι έφτασε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες αποκατάστασης στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας για τη συντήρηση και ανάπτυξη του ομώνυμου αρχιπελάγους στη Λευκή Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποστήριξή του στην αποκατάσταση της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σολοβέτσκι.

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το 2025-2027 να παρέχει τις απαραίτητες πιστώσεις για την ανάπτυξη του αρχιπελάγου. Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο για το έργο του συντονισμού των προσπαθειών των κυβερνητικών υπηρεσιών για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

Επιπλέον στη συνάντηση συμφωνήθηκαν και εγκρίθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των εργασιών.

«Είμαι βέβαιος ότι με κοινές προσπάθειες θα ολοκληρωθεί το απαραίτητο έργο μέχρι την 600η επέτειο της μοναστικής ζωής στο Σολοβέτσκι και το αρχαίο μοναστήρι θα λάμψει με το παλαιό του μεγαλείο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων