09/12/2021 09/12/2021 Τον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, συνεχάρη με επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας. Με την έκφραση της βούλησης των βουλευτών της χώρας, και μέσω αυτών, των Γερμανών πολιτών, σας δόθηκε η εντολή να είστε επικεφαλής της κυβέρνησης...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 9:21

Ο Πατριάρχης Μόσχας συγχαίρει τον Όλαφ Σόλτς

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας συγχαίρει τον Όλαφ Σόλτς

Τον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, συνεχάρη με επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας. Με την έκφραση της βούλησης των βουλευτών της χώρας, και μέσω αυτών, των Γερμανών πολιτών, σας δόθηκε η εντολή να είστε επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας. Κατά καιρούς, κατέχοντας υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις, προσπαθήσατε να ακολουθήσετε τις αρχές της ενεργού συμμετοχής στη ζωή των ανθρώπων, να επιλύσετε σύνθετα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής δομής”, αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στις νέες προσδοκίες τις οποίες θα έχει ο Γερμανικός λαός από τον κ. Σόλτς, ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει ότι “Ο λαός της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του πιο ενεργού μέρους του, της νεολαίας, προσδοκά από το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που διευθύνετε να παράσχει πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες σε διάφορα τμήματα της κοινωνίας, να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ατόμου”.

Καταλήγοντας δηλώνει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των φιλικών δεσμών μεταξύ του ρωσικού και του γερμανικού λαού.

Μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Άγκελα Μέρκελ η Γερμανία απέκτησε σήμερα νέο καγκελάριο. Με 395 ψήφους υπέρ, 303 κατά, 6 λευκά και 3 άκυρα η γερμανική βουλή εξέλεξε στο αξίωμα τον Όλαφ Σολτς.

Ο 63χρονος Σολτς είναι ο 9ος Καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας και μετά τον Βίλι Μπραντ, τον Χέλμουτ Σμιτ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο τέταρτος Σοσιαλδημοκράτης σε αυτό το αξίωμα.

Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων