Πατριαρχείο Μόσχας
05 Ιουνίου, 2024

Ο Πρόεδρος Μινιχάνοφ κάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί ξανά το Ταταρστάν

Διαδώστε:

Την Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 4 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ  Μινιχάνοφ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. 

Στη συνάντηση παρέστη ο Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλος.

‘Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την επίσκεψή μου στο Ταταρστάν”, ήταν οι πρώτες λέξεις του Πατριάρχη Μόσχας, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας μίλησε για την πρόοδο της χώρας του Ταταρστάν σε διάφορους τομείς ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην αρμονική συνύπαρξη μεταξύ της ισλαμικής και της Ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.

«Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της περιοχής σας, μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς πρέπει να εξελιχθούν αυτές οι σχέσεις. Ο Θεός να δώσει να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, γιατί για τη χώρα μας, όπου υπάρχουν πράγματι πολλές εθνικότητες και διαφορετικές θρησκείες, η διαθρησκειακή και διεθνοτική ειρήνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία της Πατρίδας», τόνισε ο κ.κ. Κύριλλος.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ταταρστάν ευχαρίστησε τον Αγιώτατο για τη συμμετοχή του στη συνάντηση της Ομάδας Στρατηγικού Οράματος «Ρωσία – Ισλαμικός Κόσμος» και τη συμβολή του στο διάλογο μεταξύ των δύο θρησκειών.

«Στο Ταταρστάν σας σέβονται πολύ και σας αγαπούν. Όχι μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά και οι Μουσουλμάνοι σας αγαπούν πολύ, γιατί βλέπουμε το μήνυμα που δίνετε», είπε ο Μινιχάνοφ και κάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί ξανά το Ταταρστάν.

Διαδώστε: