03/10/2019 03/10/2019 “Τον 21ο αιώνα πραγματοποιούνται οι πιο μαζικές διώξεις Χριστιανών στην ιστορία” δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για την Εκκλησία, την Κοινωνία και τις Σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Λεγκόιντα επανέλαβε ότι οι χριστιανικές κοινότητες στην περιοχή απειλούνται, και...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 8:17

“Οι διώξεις κατά Χριστιανών, απειλή για τις διεθνείς σχέσεις”

Διαδώστε:
“Οι διώξεις κατά Χριστιανών, απειλή για τις διεθνείς σχέσεις”

“Τον 21ο αιώνα πραγματοποιούνται οι πιο μαζικές διώξεις Χριστιανών στην ιστορία” δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για την Εκκλησία, την Κοινωνία και τις Σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ο κ. Λεγκόιντα επανέλαβε ότι οι χριστιανικές κοινότητες στην περιοχή απειλούνται, και πρόσθεσε ότι “η παραβίαση της διαθρησκευτικής ισορροπίας στη Μέση Ανατολή απειλεί όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων και της παγκόσμιας πολιτικής”

Υπενθύμισε ότι η Εκκλησία θεωρεί την παρουσία της Ρωσίας στη Συρία ως μέσο προστασίας τόσο για τους χριστιανούς όσο και για τους μουσουλμάνους, οι οποίοι σήμερα έχουν γίνει ομήροι της ψευδοθρησκευτικής τρομοκρατίας.
Και επεσήμανε ότι η ρωσική διπλωματία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων