06/07/2019 06/07/2019 Ο εορτασμός της εικόνας της Παναγίας Βλαντιμίρ τελείται ως ευχαρίστηση για τον λυτρωμό της Μόσχας από την εισβολή του Χαν Αχμάτ Το 1480 επί του μεγάλου Δούκα Ιωάννη Γ’ ο Χαν Αχμάτ της Χρυστής Ορδής με τεράστια στρατεύματα έφτασε στον ποταμό Ουγρά, την οποία αποκαλούν “ζώνη της Παναγίας” που προστατεύει τις εκτάσεις γύρω από τη...
06 Ιουλίου, 2019 - 15:24

Οι εορτασμοί για την ιερή εικόνα της Παναγίας Βλαντίμιρ

Διαδώστε:
Οι εορτασμοί για την ιερή εικόνα της Παναγίας Βλαντίμιρ

Ο εορτασμός της εικόνας της Παναγίας Βλαντιμίρ τελείται ως ευχαρίστηση για τον λυτρωμό της Μόσχας από την εισβολή του Χαν Αχμάτ
Το 1480 επί του μεγάλου Δούκα Ιωάννη Γ’ ο Χαν Αχμάτ της Χρυστής Ορδής με τεράστια στρατεύματα έφτασε στον ποταμό Ουγρά, την οποία αποκαλούν “ζώνη της Παναγίας” που προστατεύει τις εκτάσεις γύρω από τη Μόσχα.

Όλη την ημέρα οι πιστοί της Μόσχας έκαναν παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο Μητροπολίτης Γερόντιος και ο Αρχιεπίσκοπος Ροστόφ Βασσιανός, πνευματικός του Μεγάλου Δούκα, με ευλογία και συμβολή στήριζαν πνευματικά τα ρωσικά στρατεύματα.

Η Παναγία προστάτεψε τα ρωσικά χώματα, οι Τάταροι, τους οποίους κυρίεψε ο φόβος τη νύχτα έτρεξαν αποχωρώντας, και την ημέρα αυτή προς μνήμη του γεγονότος τούτου καθορίστηκε η εορτή της Υπεραγίας Παναγίας Βλαντιμίρ, θαυματουργής εικόνας που φυλάσσεται τώρα στη Μόσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων