24/06/2020 24/06/2020 Οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του θαυματοργου στο χωριό Μιακίσεβο του Βελίκι Νόβγκοραντ ολοκληρώθηκαν στο κρατικό Μουσείο «Βιτοσλάβιτσα» – Διαφύλαξης της Λαϊκής Ξύλινης Αρχιτεκτονικής» της πόλης. Έτσι ο ναός που χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα αναστηλώθηκε μέσα στο μουσείο, όπου μεταφέρθηκε στη δεκαετία του ’70! Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του ναού...
24 Ιουνίου, 2020 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 12:28

Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του ναού του Αγίου Νικολάου (17 αι.)

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του ναού του Αγίου Νικολάου (17 αι.)

Οι εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του θαυματοργου στο χωριό Μιακίσεβο του Βελίκι Νόβγκοραντ ολοκληρώθηκαν στο κρατικό Μουσείο «Βιτοσλάβιτσα» – Διαφύλαξης της Λαϊκής Ξύλινης Αρχιτεκτονικής» της πόλης. Έτσι ο ναός που χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα αναστηλώθηκε μέσα στο μουσείο, όπου μεταφέρθηκε στη δεκαετία του ’70!

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του ναού αντικατστάθηκε η στέγη του μνημείου και κάποια άλλα σημεία του ναού. «Προς το παρόν, το νέο ξύλο είναι διαφορετικό χρώμα από το γνήσιο, αλλά μετά από τρία χρόνια οι τουρίστες δεν θα είναι σε θέση να διακρίνουν τη διαφορά στο χρώμα μεταξύ του σύγχρονου ξύλου από το αρχαίο δένδρο», διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Μουσείου.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμώνται στα 1.000.000.000 ρούβλια.

Πηγή: interfax-religion.ru

Μετάφραση κι απόδοση: Irina Tresorukova, Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων