Πατριαρχείο Μόσχας
14 Οκτωβρίου, 2022

Πάνω από είκοσι θέματα στην ατζέντα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα που είχαν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη. 

Η ατζέντα περιελάβανε συνολικά πάνω από 20 θέματα με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να υπογραμμίζει στην εισαγωγική του ομιλία ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε δύσκολους καιρούς.

“Επομένως, το καθήκον της Εκκλησίας, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι μια ειρηνευτική δύναμη, είναι να διασφαλίσει ότι με τις προσευχές μας, τους κόπους μας, τον θετικό μας αντίκτυπο στην κοινωνία, μπορούμε να εκτονώσουμε στο μέγιστο βαθμό την υπάρχουσα ένταση και, ει δυνατόν , επηρεάζουν την άμβλυνση των συγκρούσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες”, ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, κατά τη διάρκεια των εργασιών τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν όπως ο Μητροπολίτης Βίλνας και Λιθουανίας κ. Ιννοκέντιος συνεχίσει να ασκεί τα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Επίσης, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συζήτησαν για την έγκριση του καταστατικού της Μητρόπολης Ερεβάν-Αρμενίας . «Η σύνοδος ενέκρινε τον καταστατικό χάρτη της επισκοπής Ερεβάν-Αρμενίας και αποφάσισε επίσης ότι το Γραφείο του Πατριαρχείου Μόσχας για τις επισκοπές στις χώρες του κοντινού εξωτερικού, εάν χρειαστεί, θα βοηθήσει στην καταχώριση του χάρτη και θα παρέχει περαιτέρω φροντίδα για τις δραστηριότητες της Μητρόπολης στα πλαίσια που προβλέπονται από τον Κανονισμό για το προαναφερθέν Γραφείο», είπε ο κ. Λεγκόιντα.

Φωτογραφίες: foto.patriarchia.ru

Διαδώστε: