Πατριαρχείο Μόσχας
30 Αυγούστου, 2020

Πατρ. Μόσχας: “Δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς τον Επίσκοπο”

Διαδώστε:

«Κάθε φορά που χειροτονούμε έναν Επίσκοπο, επιβεβαιώνουμε ξανά και ξανά την αποστολική και πατερική αλήθεια ότι δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς Επίσκοπο”, τόνισε στην ομιλία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλλος, κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του Επισκόπου Ταγκανρόγκ κ. Αρτεμίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Αναφερόμενος στο ρόλο του Επισκόπου στη σύγχρονη κοινωνία ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος τόνισε πως αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς η Εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στη σύχρονη κοινωνία. “Η Εκκλησία δεν βρίσκεται κοντά μόνο σε αυτούς που έρχονται κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούν την τηλεόρασή μας, το ραδιόφωνο και τις γενικότερες δράσεις μας. Και σε αυτούς η Εκκλησία είναι δίπλα τους”, σημείωσε.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας, σημειώνοντας πως “όσο σημαντικός είναι ο ρόλος μας μέσα στην κοινωνία, τόσο ισχυρότερη αντιπολίτευση θα υπάρχει εναντίον του έργου μας”, τόνισε.

“Η αποστολή του Επισκόπου δεν συνάδει με την εύκολη ζωή. Όσο μεγαλύτερη δύναμη δείχνουμε στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, τόσο θα αυξάνονται οι δυσκολίες”, κατέληξε.

 

Διαδώστε: