Πατριαρχείο Μόσχας
08 Ιανουαρίου, 2020

Πατρ. Μόσχας: Όνειρό μου ένα ταξίδι στο διάστημα

Διαδώστε:

Με τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη συνομίλησε χθες 7 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, αποκαλύπτοντας ότι ένα ταξίδι στο διάστημα είναι ένα όνειρο για αυτόν.

Ο Πατριάρχης επικοινώνησε με τους αστροναύτες προκειμένου να τους ευχηθεί για την εορτή των Χριστουγέννων (με το παλαιό ημερολόγιο).

 

 

Το πλήρωμα της 61ης αποστολής αποτελείται από τους Ρώσους Κοσμοναύτες Αλεξάντερ Σκβορτσόφ και Όλεγκ Σκριπότσκα, τους Αμερικανούς Κριστίνα Κουκ, Τζέσικα Μέιρ και Άντριου Μόργκαν και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο

“Έχει γίνει παράδοση πλέον την ημέρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα να σας συναντώ μέσω της τεχνολογίας. Χαίρομαι που βλέπω τα γαλήνια πρόσωπά σας. Φαίνεται ότι δεν βρίσκεστε στο διάστημα, αλλά σε ένα κοντινό δωμάτιο. Αυτό δείχνει ότι είστε περισσότερο από προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους ακραία εργασία. Θέλω να σας συγχαρώ θερμά με την ευκαιρία της Γεννήσεως του Χριστού στέλντονας τις καλύτερες ευχές μου” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας

 

 

Από την πλευρά του ο Αλ. Σβορτσκόφ τόνισε: “Σας ευχαριστώ πολύ για το γεγονός ότι αφιερώσατε το χρόνο σας για να συγχαρείτε το πλήρωμά μας”.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι αστροναύτες του μίλησαν για τις ημέρες στο διάστημα:

“Δεν μπορώ να φανταστώ τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που ταξιδεύει στο διάστημα. Για μένα είναι ένα όνειρο. Αλλά υπάρχουν όνειρα που γίνονται πραγματικότητα για ένα άτομο, αλλά το όνειρό μου να επισκεφθώ το διάστημα σίγουρα δεν θα γίνει πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, με ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, επικοινωνώ πάντα με τους αστροναύτες και προσπαθώ να φανταστώ όλη την πολυπλοκότητα και την ευθύνη της δουλειάς που κάνετε” απάντησε ο Πατριάρχης.

 

 

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) (αγγλικά: International Space Station‎, ISS, ρωσικά: Междунаро́дная косми́ческая ста́нция‎, МКС) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοεμβρίο του 2000. Ο ΔΔΣ εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2 km και 409,5 χιλιομέτρων. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

Ο ΔΔΣ αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας, CSA (Καναδά) και EΟΔ (Ευρώπης).[1]

Ο Βραζιλιάνικος Οργανισμός Διαστήματος (ΑΕΒ, Βραζιλία) συμμετέχει μέσω ξεχωριστού συμβολαίου με τη NASA. Ο Ιταλικός Οργανισμός Διαστήματος ομοίως έχει ανεξάρτητα συμβόλαια για διάφορες δραστηριότητες που δεν λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια των εργασιών της ESA στον ISS (όπου η Ιταλία συμμετέχει πλήρως)

 

Διαδώστε: