Πατριαρχείο Μόσχας
27 Απριλίου, 2019

Πατρ. Μόσχας: Το ψέμα είναι η βάση όλων των κακών

Διαδώστε:

Στο ψέμα και τις συνέπειες που έχει στη ζωή των ανθρώπων αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλο, αναλύοντας το νόημα των ημερών μέχρι την Ανάσταση.
«Το ψέμα βρίσκεται πραγματικά στη βάση σχεδόν όλων των κακών” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πρόσθεσε: “Μερικές φορές λέμε ψέματα ως αστεία, διασκέδαση ή για να πραπλανήσουμε τους συνομιλητές μας. Και αυτό δεν μας φαίνεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο και επομένως δεν δίνουμε σημασία. Αλλά από ένα μικρό ψέμα δημιουργείται ένα μεγάλο ψέμα. Γι ‘αυτό και μία από τις σημαντικότερες εντολές για έναν Χριστιανό είναι να αποφεύγει το ψεύδος”.

“Στην πραγματική ζωή, το να υπακούει κανείς σε αυτή την εντολή είναι αρκετά δύσκολο, γιατί μερικές φορές βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η αλήθεια μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο, να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη σε κάποιον από τους γείτονές μας ή από εμάς. Και τίθεται το ερώτημα, πώς να ενεργείτε υπό τέτοιες συνθήκες.

“Πρέπει να μάθουμε να αποφεύγουμε το ψέμα ακόμα και σε ασήμαντες καθημερινές καταστάσεις ή για πλάκα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τα ψέματα από τη ζωή μας. Και να θυμηθούμε την προδοσία του Ιούδα, την υποκρισία του, την ψευδή του ζωή”

Διαδώστε: