Πατριαρχείο Μόσχας
12 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατριάρχης Μόσχας και Πούτιν στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Αγία Πετρούπολη

Διαδώστε:

Επίσκεψη στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνοδευόμενος από τον Μακαριωτάτο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, ανήμερα της εορτής της Μετακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Μάλιστα φέτος η εορτή έχει ιδιαίτερο πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση της 300ης επετείου από τη μετακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι από το Βλάντιμιρ στην τότε ρωσική πρωτεύουσα Αγία Πετρούπολη στις 12 Σεπτεμβρίου 1724, μετά από απόφαση του Αυτοκράτορα Πέτρου Α’ της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πατριάρχης Μόσχας μετέβησαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της Λαύρας, και κατέθεσαν λουλούδια στον τάφο του σπουδαίου Ρώσου στρατιωτικού Αλεξάντερ Σουβόροφ.

Ακολούθως μετέβησαν στο υψηλότερο επίπεδο της Λαύρας, όπου προσκύνησαν τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Στη συνέχεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο ο οποίος προσέφερε επίσης στον Ρώσο Πρόεδρο μια εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

 

Διαδώστε: