Πατριαρχείο Μόσχας
22 Ιουλίου, 2022

Πατριάρχης Μόσχας: Σημαντικό οι νέοι να αναπτύσσουν την ικανότητα του διαλόγου

Διαδώστε:

Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες του Πρώτου Φόρουμ Νέων της Χριστιανικής Διαθρησκειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής, που άνοιξε στις 19 Ιουλίου 2022 στο Σαράνσκ,  απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

“Χαιρετίζω εγκάρδια όλους τους διοργανωτές, τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες του 1ου Φόρουμ Νέων, που πραγματοποιείται στη Μορδοβιανή γη. Η Χριστιανική Διαθρησκειακή Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία κατέστησε δυνατή αυτή την εκδήλωση, υπάρχει από το 1993 ως τόπος διαλόγου μεταξύ των Ευρασιατών Χριστιανών. Το θέμα της τρέχουσας διαθρησκειακής συνάντησης είναι «Η χριστιανική νεολαία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης» και οι συμμετέχοντες είναι πιστοί νέοι, των οποίων οι δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές στον τομέα της ενημέρωσης”, αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

“Είναι σημαντικό οι νέοι να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να συνομιλούν με την παλαιότερη γενιά και η παλαιότερη γενιά να είναι έτοιμη να ακούσει τη γνώμη των νέων”, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι “η ικανότητα να επιχειρηματολογεί κανείς την άποψή του και να σέβεται τις απόψεις των άλλων είναι μια πολύτιμη και πολύ χρήσιμη ιδιότητα που βοηθά όχι μόνο στη δημιουργία ενός καλού διαλόγου μεταξύ των γενεών, αλλά και στην εκπλήρωση της πιο σημαντικής εντολής του Χριστού για την αγάπη προς τους πλησίον”.

“Ελπίζω η επικοινωνία σας να είναι γόνιμη και χάρη στην ανταλλαγή απόψεων να μπορέσετε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να μοιραστείτε την προσωπική πνευματική εμπειρία. Είναι εξίσου σημαντικό επίσης ότι η εκδήλωση ανοίγει νέες προοπτικές για να δούμε τον Χριστό σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο χώρο των μέσων ενημέρωσης”, κατέληξε.

Διαδώστε: