Πατριαρχείο Μόσχας
20 Αυγούστου, 2024

Πούτιν και Αλίεφ επισκέφθηκαν τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στο Μπακού

Διαδώστε:

Την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, επισκέφθηκε στις 19 Αυγούστου 2024, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται με το παλαιό εορτολόγιο η εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ο Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα, μετέβη τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών στο Μπακού.

Στον καθεδρικό ναό, τους αρχηγούς των κρατών υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Μπακού και Αζερμπαϊτζάν κ. Αλέξιος και οι κληρικοί της επισκοπής του Μπακού .

Ο επίσκοπος Αλέξιος μίλησε στους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για την ιστορία του ναού και την αναστήλωσή του και εξέφρασε επίσης βαθιά ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο Αλίεφ για την προσοχή που έδειξε το κράτος του Αζερμπαϊτζάν στις ανάγκες της Ορθόδοξης κοινότητας της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προσέφερε ως δώρο ένα χειροποίητο διακοσμητικό ασημένιο δίσκο και μια νέα έντυπη έκδοση αφιερωμένη στις ορθόδοξες εκκλησίες του Μπακού. Ο Ρώσος πρόεδρος προσέφερε την εικόνα της Μεταμόρφωσης του Κυρίου ως δώρο στον καθεδρικό ναό.

 

Διαδώστε: