12/04/2024 12/04/2024 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στις 11 Απριλίου 2024, στην Πατριαρχική Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, προήδρευσε των εργασιών της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την κοίμηση του Αγίου Τύχωνα (1925), Πατριάρχη Μόσχας, η οποία θα εορταστεί το 2025 Η οργανωτική επιτροπή για τον...
12 Απριλίου, 2024 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2024 - 9:08

Προετοιμασίες για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την κοίμηση του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Προετοιμασίες για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την κοίμηση του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχη Μόσχας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στις 11 Απριλίου 2024, στην Πατριαρχική Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, προήδρευσε των εργασιών της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την κοίμηση του Αγίου Τύχωνα (1925), Πατριάρχη Μόσχας, η οποία θα εορταστεί το 2025

Η οργανωτική επιτροπή για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την κοίμηση του Αγίου Τύχωνα, συστάθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της 24ης Μαρτίου 2022, ενώ το γενικό σχέδιο της εκδήλωσης εγκρίθηκε τον ίδιο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος συμφώνησε να είναι επίτιμος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Επιτροπή αποτελείται από Επικσόπους και εξέχοντες ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκπροσώπους πολλών υπουργείων, κυβερνήτες πολλών περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης και του πολιτισμού, σύμφωνα με το Patriarchia.ru.

“Βασιζόμενοι στην εμπειρία ανθρώπων όπως ο Άγιος Τύχων, θυμόμαστε την πορεία της ζωής τους, το θάρρος τους, την πίστη τους. Πρέπει να δούμε το κατόρθωμα από τη ζωή του Πατριάρχη Τύχωνα και να αναρωτηθούμε: τι θα έκανα στη θέση του; Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, γιατί η Εκκλησία καλείται να πολεμήσει ενάντια στο κακό και όλη μας η δουλειά στοχεύει στο να διασφαλίσουμε ότι οι σύγχρονοί μας, ιδιαίτερα οι νέοι, θα μάθουν για αυτές τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εμπνευσμένοι με τα κατορθώματα του αγίου Τύχωνα, θα ενισχυθούν στην πίστη”, είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πατριάρχης Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων