31/07/2019 31/07/2019 Βασικός κίνδυνος της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών είναι ο περιορισμός της ελευθερίας του ανθρώπου, όπως αναφέρει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη συνάντηση με τους επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας της Ρωσίας στο Σαρόφ την Τετάρτη. Χαρακτηριστικά είπε: “Κίνδυνος...
31 Ιουλίου, 2019 - 22:07

“Ψηφιακές τεχνολογίες εγκυμονούν την απειλή περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου”

Διαδώστε:
“Ψηφιακές τεχνολογίες εγκυμονούν την απειλή περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου”

Βασικός κίνδυνος της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών είναι ο περιορισμός της ελευθερίας του ανθρώπου, όπως αναφέρει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη συνάντηση με τους επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας της Ρωσίας στο Σαρόφ την Τετάρτη. Χαρακτηριστικά είπε: “Κίνδυνος ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών είναι μόνο ένας: αυτές οι τεχνολογίες εγκυμονούν σίγουρο περιορισμό ή πλήρη απώλεια της ελευθερίας του ανθρώπου. Όσο περισσότερο βασιζόμαστε στους ψηφιακούς φορείς, τόσο περισσότερο θέτουμε σε κίνδυνο πρωτίστως την ελευθερία μας”.
Συμπλήρωσε επίσης, “Όχι μόνο τα μέσα επικοινωνίας, αλλά και όλος ο ψηφιακός πολιτισμός, που άρχισε να γίνεται σιγά σιγά το κατόρθωμά μας, είναι σε θέση πλήρως να περιορίσουν την ανθρώπινη ελευθερία”.

Το Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας είναι το επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται στο Σαρόφ, όπου μέχρι το 1927 ήταν το μοναστήρι Σαρόβσκι, το οποίο ιδρύθηκε το 1706.
Οι μοναχοί γύρισαν εδώ το 2006. Το 2012 εδώ με την ευλογία του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου και με την συγκατάθεση του ομίλου Rosatom δημιουργήθηκε το πνευματικό επιστημονικό κέντρο του Σαρόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων