24/04/2021 24/04/2021 Ελπίδες ότι οι ταραχές των τελευταίων ημερών στην Ιερουσαλήμ δεν θα επηρεάσουν ή και επισκιάσουν τον εορτασμό του Πάσχα εξέφρασε το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου (ΦΑΠ), που αναλαμβάνει κάθε χρόνο την παραλαβή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από την Αγία Πόλη στη Ρωσία.  Μάλιστα, ο διευθυντής του Ιδρύματος, Βλαντίμιρ Μπουσούγιεφ, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του να...
24 Απριλίου, 2021 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 11:25

Ρωσία: «Ελπίζουμε οι ταραχές στην Ιερουσαλήμ να μην επηρεάσουν»

Διαδώστε:
Ρωσία: «Ελπίζουμε οι ταραχές στην Ιερουσαλήμ να μην επηρεάσουν»

Ελπίδες ότι οι ταραχές των τελευταίων ημερών στην Ιερουσαλήμ δεν θα επηρεάσουν ή και επισκιάσουν τον εορτασμό του Πάσχα εξέφρασε το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου (ΦΑΠ), που αναλαμβάνει κάθε χρόνο την παραλαβή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από την Αγία Πόλη στη Ρωσία. 

Μάλιστα, ο διευθυντής του Ιδρύματος, Βλαντίμιρ Μπουσούγιεφ, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του να παραδώσει το Άγιο Φως από την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Η δήλωση ακολούθησε τις ταραχές, που ξέσπασαν την Πέμπτη το απόγευμα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στην Πύλη του Σεχέμ, και διήρκησαν όλη νύχτα! Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα πάνω από 100 άτομα να τραυματιστούν στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά το τέλος της βραδινής προσευχής του Ραμαζανιού, όταν εκατοντάδες νέοι μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πύλη του Σεχέμ της Παλιάς Πόλης και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στην αστυνομία. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αναφορές των Ισραηλινών ΜΜΕ, και μερίδα ακροδεξιών Ισραηλινών νέων έδρασε στο σημείο των ταραχών. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο , ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων τραυματίστηκαν 105 άνθρωποι εκ των οποίων 22 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν και θα παραστούν στον εισαγγελέα σήμερα.
Πηγή: ria.ru
Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων