18/02/2022 18/02/2022 Υπό την προεδρία του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την αλληλεπίδραση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Επιτροπής για την Εναρμόνιση των Διεθνοτικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων του Συμβουλίου, που τελεί υπό τον αρμόδιο Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 13:03

Ρωσία: Η διαθρησκευτική αλληλεπίδραση στο «τραπέζι» κράτους και Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ρωσία: Η διαθρησκευτική αλληλεπίδραση στο «τραπέζι» κράτους και Εκκλησίας

Υπό την προεδρία του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την αλληλεπίδραση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Επιτροπής για την Εναρμόνιση των Διεθνοτικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων του Συμβουλίου, που τελεί υπό τον αρμόδιο Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Αλληλεπίδραση του Κράτους με Θρησκευτικές Ενώσεις.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ θρησκευτικών συλλόγων/ενώσεων και ΜΜΕ και σκιαγραφήθηκαν τα σχέδια για το έργο της ομάδας.

Την ίδια ημέρα, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Χριστιανικής Διαθρησκειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής (CIAC), πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας εργασίας στην Αίθουσα Βιβλίου στο Τσερνιγκόφ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τμημάτων νεολαίας των Εκκλησιών-μελών της Χριστιανικής Διαθρησκειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Τη συνάντηση συντόνισε ο Ιερομόναχος Στέφανος, Γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Διαχριστιανικές Σχέσεις.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανά σχέδια αλληλεπίδρασης στον τομέα της νεολαίας μεταξύ των Εκκλησιών-μελών της Χριστιανικής Διαθρησκειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων