Πατριαρχείο Μόσχας
31 Μαρτίου, 2020

Ρωσία: Οι ιερείς είναι έτοιμοι να παρέχουν βοήθεια

Διαδώστε:

Ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών, επίσκοπος κ. Παντελέημων, στις 30 Μαρτίου συναντήθηκε με τους νοσοκομειακούς ιερείς και τους βοηθούς τους οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρέχουν βοήθεια στους ανθρώπους σε κλινικές νοσοκομείων, ακόμα και αυτών που πάσχουν από κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, και τους έδωσε οδηγίες για μέτρα πρόληψης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον διπλανό μας, να εκπληρώσουμε το ποιμαντικό μας καθήκον», είπε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος. «Οι ιερείς ήταν πάντα δίπλα στο λαό και στον πόλεμο και στις άλλες κακουχίες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς να ενεργήσουμε σωστά τώρα, ώστε να μπορέσουν να μετέχουν των Ιερών Μυστηρίων όσοι θέλουν».

Στο Συνοδικό Τμήμα διαμορφώθηκαν ομάδες ιερέων, οι οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή κατόπιν παράκλησης των πιστών να βρεθούν σε νοσοκομειακά ιδρύματα ή στο σπίτι. Οι ιερείς έχουν 24ωρη βάρδια και έχουν προμηθευτεί ατομικά μέσα προστασίας.

Διαδώστε: