Πατριαρχείο Μόσχας
16 Μαρτίου, 2020

Ρωσική Εκκλησία: “Να σκέφτεστε με νηφαλιότητα”

Διαδώστε:

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, κάλεσε τους πιστούς “να σκέφτονται με νηφαλιότητα” και να μην παίρνουν επιπόλαια την κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

“Μου φαίνεται , δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Πού και πώς εξαπλώνεται ο ιός με τον πιο γρήγορο τρόπο;  Στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδίκτυο. Στην κατάσταση που δημιουργήθηκε πρέπει να περάσουμε μεταξύ της Σκύλλας του πανικού και της Χάρυβδης της επιπολαιότητας”, δήλωσε ο Λεγκόιντα τη Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό  “Ekho Moskvy”.

Επίσης πρόσθεσε ότι την παρούσα στιγμή οι ιερείς στα κηρύγματά τους συμβουλεύουν με τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας να μένουν στο σπίτι,με βάση την κοινή λογική και τη χριστιανική φιλανθρωπία.

Απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας εξήγησε γιατί με την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν αλλάξει η διαδικασία της μετάληψης στην Εκκλησία: “Οι άνθρωποι που έρχονται στο ναό, πιστεύουν ότι μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μέσω των οποίων δεν μπορεί κανείς να κολλήσει την ασθένεια. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να παραβλέπουμε τα μέτρα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του ανθρώπου σε ορισμένες καταστάσεις”, τόνισε ο Λεγκόιντα.

“ΠΙστεύουμε στον θεό και ότι η ζωή του ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του Κυρίου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με επιπολαιότητα. Η έκκληση της Εκκλησίας είναι στο να προσφεύγουμε στον Θεό μέσω της προσευχής”, είπε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος.

Διαδώστε: