Πατριαρχείο Μόσχας
19 Μαρτίου, 2020

Σε τέσσερις γλώσσες ο εκκλησιασμός σε ναούς της Μόσχας!

Διαδώστε:

Η καραντίνα στη Ρωσία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που αγγίζει και την Εκκλησία, προς το παρόν επιτρέπει τις λειτουργίες με περιορισμένο αριθμό πιστών (σύμφωνα με τα μέτρα του κράτους επιτρέπεται ο αριθμός που δεν υπερβαίνει τους 50).

Οι ναοί στη Μόσχα δεν έχουν πλέον πολύ κόσμο, γι’αυτό τώρα μπορεί κανείς να προσεύχεται ήρεμα, και σε μερικούς ναούς όχι μόνο στη Ρωσική διάλεκτο, αλλά και σε ευρωπαϊκές γλώσσες καθώς και στα κινέζικα!

Αναλυτικότερα, η εξομολόγηση στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα γαλλικά θα γίνει το προσεχές Σάββατο, στις 21 Μαρτίου, στο ναό του Ιωάννη Θεολόγου στη Λουμπιάνκα επί του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου της Ρωσίας, ενώ η λειτουργία θα γίνει ως συνήθως στην αγγλική γλώσσα.

Αντίστοιχα, στο εκπαιδευτικό κέντρο του Αγίου Φέλιξ της Βουργουνδίας μαζεύονται οι πιστοί, τους οποίους ενώνει η θέληση εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, ενώ οι εθελοντές διδάσκουν την αγγλική, τη γαλλική, την ιταλική, την γερμανική, την ισπανική, την πολωνική αλλά και τη νέα ελληνική.

Λόγω όμως της καραντίνας τώρα τα μαθήματα παραδίδονται εξ αποστάσεως. Στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Γκολούτβινο η λειτουργία της Κυριακής παραδίδεται στην κινέζικη γλώσσα, ενώ οι καθημερινές λειτουργίες γίνονται στη Ρωσική.

Διαδώστε: