09/12/2022 09/12/2022 Στην ιστορική σχέση που συνδέει την Ρωσική και τη Βουλγαρική Εκκλησία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη Φιλιππούπολη, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης κ. Αντώνιος βρίσκεται στη Βουλγαρία στο πλαίσιο εορτασμού...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 14:17

Στη Φιλιππούπολη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Στη Φιλιππούπολη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική σχέση που συνδέει την Ρωσική και τη Βουλγαρική Εκκλησία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη Φιλιππούπολη, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης κ. Αντώνιος βρίσκεται στη Βουλγαρία στο πλαίσιο εορτασμού της 70ης επετείου από την ίδρυση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου που είναι και Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος σημείωσε ότι η Ρωσική και η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία συνδέονται όχι μόνο με τη λειτουργική, δογματική και κανονική ενότητα που είναι κοινή σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Ο ιεράρχης της εν Βουλγαρία Εκκλησίας τόνισε ότι οι εκκλησιαστικές διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο από τη σκοπιά της χριστιανικής αγάπης και του κανονικού δικαίου. Κλείνοντας, ζήτησε από τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, σημειώνοντας ότι η Φιλιππούπολη θα θυμάται πάντα την επίσκεψη του Μακαριωτάτου το 2012.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ευχαρίστησε αρχικά για την φιλοξενία τον οικείο Επίσκοπο. Σημείωσε την αξία και τη σημασία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ιεραρχών των Τοπικών Εκκλησιών, ιδιαίτερα στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, και ζήτησε προσευχές για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και όλη την Ορθοδοξία, η οποία αντιμετωπίζει τώρα σοβαρές προκλήσεις και απειλές για την ενότητα, όπως επεσήμανε.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: mospat.ru

Διαβάστε επίσης: Πανηγύρισε το Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων