04/05/2019 04/05/2019 Στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου βρέθηκε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Μακαριώτατος αφού προσκύνησε τα άγια λείψανα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ , προεξήρχε της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης τέλεσε την εις πρεσβύτερον...
04 Μαΐου, 2019 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 13:51

Στη Λαύρα του Αγ. Σεργίου ο Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Στη Λαύρα του Αγ. Σεργίου ο Πατρ. Μόσχας

Στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου βρέθηκε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Μακαριώτατος αφού προσκύνησε τα άγια λείψανα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ , προεξήρχε της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Σεραπίωνα (Κούπερ), αδελφού της μονής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής. Στην ομιλία του μετά την λιτάνευση και τον αγιασμό ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ενότητα της ορθόδοξη εκκλησίας και την αποφυγή εντάσεων στους κόλπους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων