05/09/2024 05/09/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος υποδέχθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στην Πατριαρχική και Συνοδική Κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Βόλογκντα Γκιόργκι Γιουρίεβιτς Φιλιμόνοφ και τον Μητροπολίτη Βόλογδας και Κυρίλλοβ κ. Σάββα. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Μητροπολίτης Βοσκρεσένσκι κ. Γρηγόριος. «Καταρχάς, θα...
05 Σεπτεμβρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2024 - 22:05

Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βόλογκντα και ο οικείος Μητροπολίτης

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βόλογκντα και ο οικείος Μητροπολίτης

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος υποδέχθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στην Πατριαρχική και Συνοδική Κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Βόλογκντα Γκιόργκι Γιουρίεβιτς Φιλιμόνοφ και τον Μητροπολίτη Βόλογδας και Κυρίλλοβ κ. Σάββα.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Μητροπολίτης Βοσκρεσένσκι κ. Γρηγόριος.

«Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ευλογήσατε την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας του Καζάν. Αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός για εμάς, συμμετείχαμε όλοι σε αυτήν την εορτή και θα ήθελα να πω ότι η κυβέρνηση της περιοχής Βόλογκντα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση και ανάπτυξη της ορθόδοξης παράδοσης μας», είπε ο Κυβερνήτης.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση των μνημείων, στην αύξηση της δημοτικότητας των προσκυνηματικών διαδρομών και ο Μητροπολίτης κ. Σάββας και εγώ έχουμε διαμορφώσει ένα συνεργατικό σύστημα αλληλεπίδρασης», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι χωρίς να ενισχύσουμε τις παραδόσεις, χωρίς να τιμήσουμε τις ρίζες της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, χωρίς να γαλουχήσουμε την πνευματικότητά μας, χωρίς να μεγαλώσουμε παιδιά με την ορθόδοξη παράδοση, δεν έχουμε μέλλον», συμπλήρωσε

«Πάντα είχα ένα ιδιαίτερο ζεστό συναίσθημα για τον Ρωσικό Βορρά, γνωρίζω τον Βορρά πολύ καλά και αγαπώ τον Βορρά», είπε απαντώντας ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος. «Και η γη του Βόλογκντα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση από την άποψη του πολιτισμού, από την άποψη της ιστορίας, από την άποψη της διατήρησης των εκκλησιαστικών μνημείων.»

Ο κυβερνήτης και ο ποιμενάρχης της Μητρόπολης μίλησαν στον Μακαριώτατο για τις δραστηριότητες του φιλανθρωπικού ιδρύματος Heritage of the Russian North. Το ταμείο δημιουργήθηκε το 2021, περισσότεροι από 2.000 εθελοντές συμμετέχουν στο έργο του, οργανώνονται 119 αποστολές και παρέχεται στοχευμένη βοήθεια σε 30 εκκλησίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων