Πατριαρχείο Μόσχας
13 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήριο μήνυμα Πατριάρχη Μόσχας για την επανεκλογή Μόντι στην Ινδία

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Ναρέντρα Μόντι για την επανεκλογή του ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ινδίας.

“Σας συγχαίρω θερμά για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου της Ινδίας. Γίνατε η πρώτη πολιτική προσωπικότητα στη σύγχρονη Ινδία μετά τον Τζαουαχαρλάλ Νεχρού, και θα κατέχετε αυτή την υψηλή κυβερνητική θέση για τρίτη συνεχόμενη φορά, γεγονός που μιλά για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς εσάς”, αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Ιστορικά, οι λαοί μας έχουν στενές φιλικές σχέσεις και οι θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυσή τους. Σήμερα, οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας Μαλανκάρα της Ινδίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται γόνιμα χάρη στη συσταθείσα Ομάδα Εργασίας για τη Διμερή Συνεργασία. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ευγνώμων για την ευκαιρία να θρέψει πνευματικά τους πιστούς της στη χώρα σας και εκτιμά ιδιαίτερα την αλληλεπίδραση με εκπροσώπους των ινδικών αρχών”, προσθέτει ευχόμενος δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Ο Ναρέντρα Μόντι εξελέγη επίσημα την Παρασκευή από τους βουλευτές που απαρτίζουν την Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία (NDA) ώστε να γίνει πρωθυπουργός της Ινδίας για μία ιστορική τρίτη στη σειρά θητεία, καθώς η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο επιστρέφει στις κυβερνήσεις συνασπισμού.

Διαδώστε: