Πατριαρχείο Μόσχας
01 Απριλίου, 2024

Συλλείτουργο Λύδδης Δημητρίου και Ίστρας Σεραφείμ στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:

Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος και ο Επίσκοπος Ίστρας, της Ρωσικής Εκκλησίας, κ. Σεραφείμ 

Την B΄ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις 31 Μαρτίου 2024, ο βικάριος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Νέων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, επίσκοπος Ίστρας κ. Σεραφείμ συλλειτούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου προέστη, του συλλείτουργου ο Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από τον επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτη Βασσιανό Ζμέεφ, κληρικούς της Αποστολής κ.ά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ρώσοι κληρικοί έγιναν δεκτοί στο αρχονταρίκι του ιερού ναού της Αναστάσεως του Κυρίου από τον Γέροντα Σκευοφύλακα του ναού, Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο, αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Την παραμονή ο Επίσκοπος Ίστρας κ. Σεραφείμ προέστη του Εσπερινού και του Όρθρου της Κυριακής στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος της Αποστολής, πλαισιούμενος από τον επικεφαλής της Αποστολής αρχιμανδρίτη Βασσιανό Ζμέεφ, κληρικούς της Αποστολής, ιερωμένους προσκυνητές.

Διαδώστε: