Πατριαρχείο Μόσχας
15 Δεκεμβρίου, 2020

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τη φονική πυρκαγιά

Διαδώστε:

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικοτροφείο σε περιοχή της Μπασκιρία με αποτέλεσμα 11 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και στον επιχώριο Μητροπολίτη σημειώνοντας “Έμαθα με θλίψη για τους θανάτους των ανθρώπων από την πυρκαγιά στο κτίριο του οικοτροφείου στη Μπασκίρια”. 

Ακόμα σημείωσε ο Πατριάρχης ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει την πνευματική υποστήριξη και την βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτό το γεγονός ενώ εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια του και τόνισε στο μήνυμά του στον Μητροπολίτη να παράσχει την απαραίτητη πνευματική υποστήριξη σε όσους έχουν χάσει συγγενείς και φίλους σε αυτήν την τραγωδία ενώ ο ίδιος ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Η Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, γνωστότερη με το εκλατινισμένο Μπασκιρία, είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο Διαμέρισμα του Βόλγα. Πρωτεύουσά της είναι η Ουφά. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Στερλιταμάκ, το Σαλαβάτ, το Νεφτεκάμσκ και το Οκτιάμπρσκι.

Διαδώστε: