12/10/2019 12/10/2019 Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Ρώσου Κοσμοναύτη Αλεξέι Λεόνοφ,  εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Αλεξέι Λεόνοφ, που υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο οποίος πραγματοποίησε περίπατο στο Διάστημα, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 85 ετών. «Είμαι βαθιά λυπημένος από την...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 10:09

Συλλυπητήρια του Πατρ. Μόσχας για τον Αλ. Λεόνοφ

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του Πατρ. Μόσχας για τον Αλ. Λεόνοφ

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Ρώσου Κοσμοναύτη Αλεξέι Λεόνοφ,  εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Αλεξέι Λεόνοφ, που υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο οποίος πραγματοποίησε περίπατο στο Διάστημα, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 85 ετών.

«Είμαι βαθιά λυπημένος από την είδηση του θανάτου του Αλεξέι Λεόνοφ. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του θανόντος» τονίζει ο Πατριάρχης Μόσχας και προσθέτει :  «Ο πρώτος διαστημικός περίπατος στην ιστορία είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου αιώνα και ένα εξαιρετικό επίτευγμα της ρωσικής επιστήμης και τεχνολογίας. Ο Αλεξέι Λεόνοφ συνέβαλε σημαντικά στην προετοιμασία των επόμενων γενεών αστροναυτών, μεταφέροντάς τους τις γνώσεις και την ανεκτίμητη εμπειρία του. Ο θανών ήταν  ένας πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, με ενεργό συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις»

Η κηδεία του Αλεξέι Λεόνοφ θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου στο Ομοσπονδιακό στρατιωτικό νεκροταφείο της Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων