27/01/2021 27/01/2021 Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας με σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις εκδηλώσεις που θα είναι αφιερωμένες στην 800η Επέτειο από τη Γέννηση του Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Όλγα Λιουμπίμοβα,ο  Πρόεδρος του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού του...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 22:05

Συνάντηση εργασίας για τον εορτασμό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε:
Συνάντηση εργασίας για τον εορτασμό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας με σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις εκδηλώσεις που θα είναι αφιερωμένες στην 800η Επέτειο από τη Γέννηση του Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Όλγα Λιουμπίμοβα,ο  Πρόεδρος του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ.  Μητροπολίτης Πσκοβ και Πόρχοβ κ. Τύχων, και άλλοι επικεφαλής εξειδικευμένων τμημάτων.

Συνολικά, περισσότερες από 50 μεγάλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος σε διάφορες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και στη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Κίνα. Το ολοκληρωμένο σχέδιο προβλέπει όλες τις ρωσικές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές και πρακτικές δραστηριότητες.

Το 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα «Για τον εορτασμό της 800ης επετείου από τη γέννηση του πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι». Στο προεδρικό διάταγμα ο Πούτιν αποφάσισε:  “προκειμένου να διατηρηθεί η στρατιωτική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, και να ενισχυθεί η ενότητα του ρωσικού λαού σε σχέση με την 800η επέτειο από τη γέννηση του πολιτικού και στρατιωτικού ηγέτη Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι, το 2021 να σχηματίσει μια οργανωτική επιτροπή για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του εορτασμού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων