Πατριαρχείο Μόσχας
30 Αυγούστου, 2023

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Μητροπολίτη Σάο Πάολο

Διαδώστε:

Σύναντηση μεταξύ του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου και του Μητροπολίτη Σάο Πάολο κ. Δαμασκηνού (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Τμήματος, στη Μόσχα, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος καλωσόρισε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στη Λατινική Αμερική τον περασμένο Φεβρουάριο για να συμμετάσχει στην διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ομογένεια: η εμπειρία της συνεργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής» στο Μπουένος Άιρες.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Ρωσία και σημείωσε ότι στο παρελθόν είχε επανειλημμένα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Μόσχας.

Κατά την συνομιλία οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις σταθερές φιλικές σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Μόσχας και Αντιοχείας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οργάνωση του ποιμαντικού έργου στη Διασπορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησιαστική ενότητας και η τρέχουσα κατάσταση στις διορθόδοξες σχέσεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με τον Μητροπολίτη Σάο Πάολο στο Κρεμλίνο

Διαδώστε: