21/06/2024 21/06/2024 Με τον νέο εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Σερβίας στη Μόσχα, Επίσκοπο Ρεμεσιάνας κ. Στέφανο, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας.  Ο Επίσκοπος κ. Στέφανος επέδωσε στον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ την απόφαση του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου για τον διορισμό του ως εκπροσώπου της...
21 Ιουνίου, 2024 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2024 - 9:58

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον νέο εκπρόσωπο της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον νέο εκπρόσωπο της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα

Με τον νέο εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Σερβίας στη Μόσχα, Επίσκοπο Ρεμεσιάνας κ. Στέφανο, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας. 

Ο Επίσκοπος κ. Στέφανος επέδωσε στον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ την απόφαση του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου για τον διορισμό του ως εκπροσώπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα.

“Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος καλωσόρισε εγκάρδια τον εκπρόσωπο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ευχόμενος ο Θεός να ευλογήσει τη σημαντική υπηρεσία που έχει μπροστά του, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών αγάπης και αδελφοσύνης μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη μακρά, θερμή συνομιλία που ακολούθησε, θίχτηκαν διάφορα θέματα σχέσεων των δύο Εκκλησιών, προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΕΕΣ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων