Πατριαρχείο Μόσχας
07 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνάντηση Πατριαρχικού Eξάρχου Νοτιοανατολικής Ασίας με τον ΓΓ του Παγκοσμίου Χριστιανικού Φόρουμ

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Καρλσρούη της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πατριαρχικού Εξάρχου της Νοτιοανατολικής Ασίας Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ. Σεργίου (Πατριαρχείο Μόσχας) με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Χριστιανικού Φόρουμ Δρ. Κεΐσλι Εσάμουα.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο Γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας επί διαχριστιανικών υποθέσεων ιερομόναχος Στέφανος Ιγκούμνοφ.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση των Χριστιανών στη Νοτιοανατολική Ασία, για ζητήματα διομολογιακού και διαθρησκειακού διαλόγου στην περιοχή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν την συνεργασία μεταξύ της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Παγκοσμίου Χριστιανικού Φόρουμ στο πλαίσιο της ενίσχυσης και  της στήριξης της Χριστιανικής παρουσίας στην Ασία.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, στο περιθώριο της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Σεργίου με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μαλαισίας Τζόναταν Τζεζούντας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητηήθηκαν οι προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας.

Διαδώστε: