05/05/2023 05/05/2023 Συνήλθε χθες, Πέμπτη 4 Μαϊου 2023, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, το Συμβούλιο Επισκόπων της Μητρόπολης Μόσχας στην Σταυροπηγιακή Μονή Νοβοντεβίτσι. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Κρούτιτσι και Κολόμνα κ. Παύλος παρουσίασε μια αναφορά για τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη...
05 Μαΐου, 2023 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 9:49

Συνεδρίασε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μόσχας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μόσχας

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 4 Μαϊου 2023, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, το Συμβούλιο Επισκόπων της Μητρόπολης Μόσχας στην Σταυροπηγιακή Μονή Νοβοντεβίτσι.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Κρούτιτσι και Κολόμνα κ. Παύλος παρουσίασε μια αναφορά για τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μητρόπολη Μόσχας καθώς και τις δραστηριότητες των μεσοεπισκοπικών τμημάτων κατά την περίοδο από την τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου των Επισκόπων και έπειτα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία ανθρωπιστικών κέντρων στις Επισκοπές κοντά στη Μόσχα για τη συλλογή και παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους από την Ουκρανία.

Το Συμβούλιο των Επισκόπων ενέκρινε τη σύσταση του Περιφερειακού Παραρτήματος στη Μόσχας του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου .

Τέλος, κατά τη συνάντηση ακούστηκαν αναφορές από τον π. Vasily Losev για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος για την αποκατάσταση κατεστραμμένων ιερών της Μητρόπολης Μόσχας το 2022 και για την οργάνωση της αλληλεπίδρασης με το Κεντρικό Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας της Περιφέρειας Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων