Πατριαρχείο Μόσχας
04 Αυγούστου, 2023

Τακτική συνεδρίαση της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καζακστάν

Διαδώστε:

Στη συνοδική αίθουσα του πνευματικού, πολιτιστικού και διοικητικού κέντρου της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καζακστάν που φέρει το όνομα του Μητροπολίτη Ιωσήφ (Τσέρνοφ), πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καζακστάν υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Αστάνα και Καζακστάν κ. Αλέξανδρου.

Μετά από κοινή προσευχή, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καζακστάν χαιρέτησε τους αρχιερείς με τον εναρκτήριο λόγο και ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη.

Τις εργασίες της Συνόδου άνοιξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος με την αναφορά του για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Κασίμ Τοκάγιεφ, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2023 στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας, την Αστάνα.

Από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τοκάγιεφ τον περασμένο Ιούνιο 

Διαβάστε επίσης: Η Ορθοδοξία παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης για το Καζακστάν

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καζακστάν ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Μανουέλ Ασιμπάγιεφ, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2023.

Τα μέλη της Συνόδου συζήτησαν το θέμα των εγκαινίων και καθαγιασμού του μνημείου του Μεγάλου Δούκα Αλέξανδρου Νιέφσκι στην πόλη Άλμα-Άτα, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κρατικών αρχών του Καζακστάν και της Ρωσίας.

Από τον καθαγιασμό του Μνημείου 

Στο τέλος της συνάντησης, οι Αρχιερείς συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο για την 40ή επέτειο της ιερατικής του διακονίας λειτουργίας και του δώρισαν στον ιεράρχη μια εικόνα του Προφήτη Ηλία.

Διαδώστε: