Πατριαρχείο Μόσχας
16 Ιουλίου, 2020

Θαλάσσια λιτανεία θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία

Διαδώστε:

epa06900167 Russian Navy ships in the Gulf of Finland, 20 July 2018 during a preparation before the Russia Navy Day parade in Kronstadt. Traditionally the Russia Navy Day is celebrated on the last Sunday in July. EPA/ANATOLY MALTSEV

Η κιβωτός με τα λείψανα του Αγίου Στρατιώτου Θεόδωρου Ουσσακόφ θα φτάσει με ειδική πτήση από την Ιερά Μονή Σαναξαρίων στη Μορδοβία στο αεροδρόμιο “Pushkin” της Αγίας Πετρούπολης στις 21 Ιουλίου και θα λιτανευθεί σε όλα τα πλοία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα λείψανα θα φτάσουν στην Κρονστάνδη και θα τοποθετηθούν σε ένα ειδικό κότερο, το οποίο την ίδια μέρα θα περάσει από όλα τα πλοία που βρίσκονται στα ανοιχτά και περιμένουν την έναρξη της Θαλάσσιας Παρέλασης του Πολεμικού Ναυτικού στις 24 Ιουλίου. Στο κότερο θα γίνεται δέηση, ενώ τα πληρώματα των πλοίων θα παρακολουθούν την πορεία του.

Μετά την θαλάσσια λιτανεία η κιβωτός θα μεταφερθεί στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Κρονστάνδης και θα βρίσκεται εκεί μέχρι την ημέρα της παρέλασης.

Απόδοση από τα ρωσικά – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

Διαδώστε: