25/01/2020 25/01/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σήμερα, ημέρα των Ρώσων φοιτητών, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Τατιανής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου. Τα τελευταία χρόνια στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επανήλθε η παράδοση της κοινής προσευχής την ημέρα της Αγίας Τατιανής με συμμετοχή των...
25 Ιανουαρίου, 2020 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2020 - 17:46

Θεία λειτουργία για τους φοιτητές από τον Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Θεία λειτουργία για τους φοιτητές από τον Πατριάρχη Μόσχας
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σήμερα, ημέρα των Ρώσων φοιτητών, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Τατιανής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου. Τα τελευταία χρόνια στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επανήλθε η παράδοση της κοινής προσευχής την ημέρα της Αγίας Τατιανής με συμμετοχή των φοιτητών, καθηγητών και ιερέων. Επίσης αυτή την ημέρα γίνονται μαζικές εκδηλώσεις των φοιτητών. Η ημέρα των Ρώσων φοιτητών εορτάζεται στις 25 Ιανουαρίου, επειδή αυτή την ημέρα το 1755 ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της Ρωσίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όταν η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ υπέγραψε το διάταγμα ιδρύσεως. Το 1791 επίσης στις 25 Ιανουαρίου αγιάστηκε ο ναός του Πανεπιστημίου προς την Αγία Τατιανή και έτσι η αρχαία Αγία έγινε προστάτιδα των Ρώσων φοιτητών και των ΑΕΙ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων