27/09/2019 27/09/2019 Στις 29 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κωφών, και ανήμερα στο μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, αναμένεται να τελεστεί Θεία Λειτουργία για εκπροσώπους των Ορθόδοξων Κοινοτήτων Κωφών από διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Θα χοροστατήσει ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για Θέματος Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας του Πατρ. Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο και Ζούγιεβο κ. Παντελέημων. Ο...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2019 - 11:59

Θεία Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα στη Μόσχα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα στη Μόσχα

Στις 29 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κωφών, και ανήμερα στο μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, αναμένεται να τελεστεί Θεία Λειτουργία για εκπροσώπους των Ορθόδοξων Κοινοτήτων Κωφών από διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Θα χοροστατήσει ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για Θέματος Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας του Πατρ. Μόσχας, Επίσκοπος Ορέχοβο και Ζούγιεβο κ. Παντελέημων.
Ο εφημέριος του ναού, π. Ευγένιος Μορόζοβ τονίζει ότι «η ένταξη των κωφών στο περιβάλλον των κανονικών πιστών είναι ένας από τους κυρίαρχους στόχους της διακονίας στο ναό μας. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστοί ναοί για τυφλούς ή για κωφόυς, και ο ναός μας είναι ανοικτός για όλους, ενώ πρέπει να μάθουμε τους ενορίτες να επικοινωνούν μεταξύ τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων