27/06/2024 27/06/2024 Την εικόνα της Αγίας Τριάδος την οποία φιλοτέχνησε ο Αντρέι Ρουμπλιόφ προσκύνησε χθες, στο ναό της Αγίας Τριάδας στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.  Τον πρόεδρο της  Ρωσικής Ομοσπονδίας συνόδευσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος και την υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Λιουμπίμοβα. Όπως μεταδίδει...
27 Ιουνίου, 2024 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 9:17

Την Αγία Τριάδα του Ρουμπλιόφ προσκύνησε ο Πούτιν

Διαδώστε:
Την Αγία Τριάδα του Ρουμπλιόφ προσκύνησε ο Πούτιν

Την εικόνα της Αγίας Τριάδος την οποία φιλοτέχνησε ο Αντρέι Ρουμπλιόφ προσκύνησε χθες, στο ναό της Αγίας Τριάδας στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Τον πρόεδρο της  Ρωσικής Ομοσπονδίας συνόδευσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος και την υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Λιουμπίμοβα.

Όπως μεταδίδει το patriarchia.ru, ο Ρώσος πρόεδρος προσκύνησε την εικόνα της Αγίας Τριάδος η οποία χρονολογείται τον 15ο αιώνα, ενημερώθηκε για την ιστορία της ενώ στη συνέχεια προσκύνησε και το ιερό λείψανο του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, ιδρυτή της Λαύρας.

Η εικόνα της Αγίας Τριάδος επέστρεψε στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου στις 22 Ιουνίου, παραμονή της εορτής της Πεντηκοστής. Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2023, η Λαύρα της Αγίας Τριάδας του Αγίου Σεργίου και η Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ υπέγραψαν συμφωνία για τη μεταφορά της εικόνας της «Αγίας Τριάδας» στη Λαύρα. Από τις 5 Ιανουαρίου 2024 η εικόνα είχε μεταφερθεί προσωρινά στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Προηγουμένως, από το 1997, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα μία φορά το χρόνο την Ημέρα της Αγίας Τριάδας στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Tolmachi στη Μόσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων