Πατριαρχείο Μόσχας
31 Δεκεμβρίου, 2020

Το 21ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Εκκλ. Μουσικής Μόσχας

Διαδώστε:

Το 21ο Μοσχοβίτικο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής θα λάβει χώρα μεταξύ της 14ης και της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Εξαιτίας της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν μόνο ρωσικές χορωδίες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Διεθνούς Οίκου Μουσικής Μόσχας.

«Αυτή τη χρονιά οι διεθνείς καλεσμένοι μας δεν θα έρθουν, όμως το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ θα παραμείνει πλούσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Β. Σπιβακόφ.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει η Μοσχοβίτικη Συνοδική Χορωδία, που εορτάζει την 300η της επέτειο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει 6 προγράμματα από την Εθνική Φιλαρμονική της Ρωσίας υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Σπιβακόφ, την χορωδία της Σταυροπηγιακής ανδρικής Ιεράς Μονής του Σρέτεν, την Μεγάλη Ακαδημαϊκή Χορωδία «Μάστορες χορωδιακού τραγουδιού», την παιδική χορωδία αγοριών της σχολής Γκλίνκα από την Αγία Πετρούπολη και σολίστ από Μοσχοβίτικα μουσικά θέατρα.

«Εμείς με μεγάλη χαρά ανοίγουμε το XI Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής, και ακουσίως θυμόμαστε την επίκαιρη όσο ποτέ ρήση του Θωμά Κεμπιίσκι «Ο Άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει». Στην πορεία προς την φωτεινή εορτή των Χριστουγέννων είναι σημαντικό να θυμηθούμε τον χριστιανικό ανθρωπισμό και την αξία της ζωής, το έλεος και την αγάπη, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να αντέξει ο άνθρωπος ένα κλάσμα του δευτερολέπτου σε δυσκολίες και στερήσεις. Και εμείς πάντα πιστεύουμε ότι μια ανώτερη μουσική δίνει το πνευματικό στήριγμα και εμπλουτίζει καθετί συναφές με αυτήν», δήλωσε ο Σπιβακόφ.

Διαδώστε: