22/11/2019 22/11/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα η απονομή του Διεθνούς Βραβείου “Πατριάρχης Αλέξιος Β'”. Το βραβείο αυτό απονέμεται από το Πατριαρχείο Μόσχας σε προσωπικότητες που συμβάλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών. Τιμώμενο πρόσωπο για το έτος 2018 ήταν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος....
22 Νοεμβρίου, 2019 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 8:53

Το Πατριαρχείο Μόσχας βράβευσε τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας βράβευσε τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα η απονομή του Διεθνούς Βραβείου “Πατριάρχης Αλέξιος Β'”.

Το βραβείο αυτό απονέμεται από το Πατριαρχείο Μόσχας σε προσωπικότητες που συμβάλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών. Τιμώμενο πρόσωπο για το έτος 2018 ήταν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Στο χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος τόνισε πως “η Εκκλησία των Ιεροσολύμων είναι η Μητέρα των Εκκλησιών και συμβάλει ουσιαστικά στη διατήρηση της Ορθοδόξου ενότητας. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την σεμνότητά του και την ποιμαντική του ικανότητα”.

Ακολούθησε η απονομή του βραβείου και η παρουσίαση του βιογραφικού του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε το Πατριαρχείο της Μόσχας και ιδιαίτερα τον Προκαθήμενο κ.κ. Κύριλλο για την ύψιστη αυτή τιμή προς το πρόσωπο του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων